het antwoord op uw vraagWat is een Livestream?

Streaming is een techniek waarbij audio- of videobestanden via het internet onmiddellijk beluisterd of bekeken kunnen worden, zonder ze eerst te downloaded. Bij een Livestream betreft het bovendien beelden die rechtstreeks worden uitgezonden.    


Is dit echt rechtstreeks?

De beelden die we uitzenden worden door ons eerst naar een Content Delivery Network (CDN) gestuurd. Wij werken meestal met het Amerikaanse bedrijf Livestream. Deze CDN behandelt onze beelden zodat iedereen deze optimaal kan bekijken, ongeacht het toestel.

Je mag ongeveer rekenen dat er 30 seconden vertraging is ten aanzien van het live-gebeuren.


Is dit een gratis dienst?

Onze prestaties voor het streamen rekenen we door aan de organisator We trachten steeds om de organisator een model aan te reiken, zodat dit ook voor hem interessant is.

In de huidige fase voorzien we nog geen betaalde streams. Het is evenwel niet uitgesloten dat we voor welbepaalde stream tot een betalend model komen, waarbij je de stream enkel na betaling kan bekijken. Technisch is dit reeds het mogelijk.  


In welke kwaliteit zenden jullie uit?

Wij streven er naar om steeds in HD720p kwaliteit uit te zenden. Weet evenwel dat bij zwakkere internetlijnen wij verplicht zullen zijn om de kwaliteit te laten dalen zodat er geen haperend beeld ontstaat. Doe wel altijd de check of je in de hoogste kwaliteit aan het kijken bent. Afhankelijk van uw browser dien je dit al dan niet zelf in te stellen. Klik tijdens het kijken op het HD symbool in de onderste balk en kies voor de hoogste kwaliteit. 


Wat heb ik nodig om te kijken?

Je kan kijken met alle toestellen die beschikken over een klassieke webbrowser en een internetverbinding. De door Beleef Het! aangemaakte event pagina leidt je steeds naar de juiste locatie waar je kan kijken. Kijken kan dus zowel op PC, iPad, iPhone als op Android.

Ook op de nieuwste AppleTV kan je de Beleef Het! eventpagina terugvinden op de LivestreamApp.


Hoe kijken we best met meerdere personen naar een uitzending?

Sommige kijkers slagen erin om verbinding te maken met hun SmartTV, andere sluiten hun PC met een HDMI-kabel aan een gewoon TV-toestel. 

Apple fanaten kunnen via Airplay de stream ook makkelijk doorsturen naar een AppleTV 


Kan Beleef Het! me helpen om mijn toestel in te stellen?

In het kader van de invulling van het sociaal aspect van Beleef Het! staan we ter beschikking van rusthuizen, klinieken, jeugdhuizen, ... die problemen hebben om onze stream ter beschikking te stellen van een grotere groep. Contacteer ons op info@beleefhet.be en we zoeken samen met u naar een oplossing.


Hoe kan ik een uitzending herbekijken?

Tijdens de uitzending kan je steeds heel vlot switchen tussen "terugspoelen" naar een vorige passage en het live kijken. Of de uitzending na de live opnieuw kan bekeken worden (=  video-on-demand), hangt af van de afspraken die we hebben met de organisatoren. Ook auteursrechten maken dat we het herbekijken soms beperken tot de niet muzikale gedeeltes.

 

De info omtrent het al dan niet kunnen herbekijken, vermelden we steeds bij de info over het event.   


Welke events voorzien jullie nog?

Events worden steeds in samenspraak met de organisatoren uitgezonden. Wij zijn nog een start-up en leggen nu verdere contacten met organisatoren. Aarzel niet om organisatoren die je kent, op onze diensten te wijzen.


Kan ik verwittigd worden als jullie een event uitzenden?

Als op onze Livestream Event pagina FOLLOW aanklikt krijg je van ons een berichtje zodra we een nieuw event inplannen en ook op het ogenblik dat we Live gaan. Op deze wijze hoef je geen enkele van onze events te missen.


            VOOR ORGANISATOREN


Waarom kan live-streamen ook voor mijn event interessant zijn?

Er zijn verschillende redenen waarom het live-streamen van uw event interessant is. We sommen er hierna alvast enkele op :

  • een uitverkocht event kan door geïnteresseerden toch nog bijgewoond worden
  • kijkers die de verplaatsing tot het event niet kunnen maken, kunnen het toch mee beleven. Ook geïnteresseerden uit het buitenland kunnen kennis maken met uw event
  • we voorzien verschillende mogelijkheden om je sponsors extra in de verf te zetten
  • alle uitzending zijn - indien gewenst - onmiddellijk en onbeperkt op ons platform opvraagbaar
  • extra promotie voor volgende edities. Kijkers leren via de live-stream jouw event kennen en willen het volgend jaar live mee beleven
  • interactie met je publiek en kijkers is mogelijk via Twitter en Facebook en chat

Wat heb ik nodig om mij event te streamen?

Wij voorzien alle materiaal om het event te streamen. In de voorafgaandelijk bespreking checken we met jou alle facetten om een kwaliteitsvolle stream in HD720p  te brengen.


Verlies ik geen publiek in de zaal door het live-streamen?

Gezien het live-streamen van kleinere events in België nog onbekend terrein is, leeft deze vrees bij de organisatoren. Totaal onterecht, gezien voor de echte liefhebbers er uiteraard niets gaat boven het live meebeleven van het event.

 

Integendeel, door het live-streamen kan je net het aantal liefhebbers vergroten. Studies in USA hebben aangetoond dat het live-streamen voor de nodige promotie zorgt bij deze groep. Tal van kijkers die de live-stream volgden, wensen er bij een volgende editie live bij zijn.

 

Link naar artikel hieromtrent

 


Hoeveel kost het om een event te stream?

Prijs bepalende elementen zijn ondermeer : het aantal camera's al dan niet bemand, internet voorzieningen, opnametijd, gewenste grafische elementen zoals scorebord, ondertiteling. 

 

Na afstemming bezorgen we een voorstel aangepast aan jouw event en het doelpubliek dat je wenst te bereiken. Voor sportclubs en verenigingen voorzien we aangepaste formules zodat ook het livestreamen voor hen mogelijk wordt. 


Zal ik voldoende kijkers hebben op de live-stream? 

We begeleiden de organisator om zijn event de gepaste ruchtbaarheid te geven. We merken dat doordat dit een relatief nieuw kanaal is, ook steeds spontane interesse. Bovenop is er uiteraard de klassieke social media en benutten we uiteraard ons eigen Beleef Het! netwerk.

 

Twijfel je of er voldoende kijkers zullen zijn en of hierdoor een live-stream wel interessant is? Contacteer ons, we werken hiervoor een aangepaste formule uit! 


Wat is de maximumduur van een live-stream?

Een live-stream heeft een onbeperkte duur. Net dit is het voordeel van dit medium. Uiteraard zal de duur wel invloed op de kostprijs hebben, vooral indien je met bemande cameratoestellen werkt.


Hoeveel camera's zijn er beschikbaar?

Wij kunnen een multicam opstelling aan met 5 camera's die vanuit verschillende gezichtshoeken het event in beeld kunnen brengen. Desgewenst nemen we ook beelden van iPhone of mini-camera's vlot op in onze productie.


Voorzien jullie meer dan enkel beeld?

Naast de multicam voorzien we de productie ook met de nodige grafische elementen zoals "lower-thirds", logo's of scorebord. Lower-thirds zijn de korte ondertiteling van bv. naam van functie van iemand die in beeld komt. Ook het geluid krijgt een passende aanpak zodat alles de uitstraling van een professionele productie krijgt. 


Kan er ook outdoor een stream opgezet worden ?

Een stream kan zowel indoor als outdoor opgezet worden. In samenspraak met de organisator bekijken we steeds hoe we dit optimaal kunnen realiseren


Wat is de meerwaarde voor de sponsors van het event?

Samen met de organisatie bekijken we de meest aangewezen aanpak. Naast logo's en pancartes met een overzicht van alle evensponsors kunnen we ook de eigen promofilmpjes van de sponsor zeer vlot in de productie nemen. Uw sponsors krijgen hierdoor zeker extra visibiliteit bij hun doelpubliek. 


In welke kwaliteit wordt de stream uitgestuurd?

Wij streven steeds naar een High Definition kwaliteit van minimum 720p. Dit laat toe om  de uitzending ook op een flatscreen te bekijken  De beschikbare upload snelheid van het internet is hierbij uiteraard steeds een bepalende factor.


Hoe vinden de kijkers mijn live-stream terug?

Wij zorgen steeds voor afzonderlijke landingspagina voor elk event op onze eigen webstek. Kijkers worden vlot doorgelinkt naar onze Livestreampagina . Ook een integratie met Facebook is mogelijk.


Is een stream voor een selectie van kijkers mogelijk? 

Een stream waarbij enkel personen met een wachtwoord toegang hebben om te kijken, behoort tot de mogelijkheden. Eventueel kan hier zelf een pay-per-view voorzien worden.


Is er integratie met social media voorzien?

Facebook, Twitter, chat, een eigen wegpagina en een pagina op Livestream.com is allemaal mogelijk. We stemmen met de organisatie steeds af welke mix het meest aangewezen is.


Is er een opname van de stream beschikbaar?

Indien de organisator dit wenst kunnen we onmiddellijk na het beëindigen van het event een video-on-demand (VOD) plaatsen. Ook aanwezigen op het event kunnen dus bij thuiskomst alles nogmaals bekijken vanuit multi-camera standpunt.

Best verrassend hoe het event hierdoor ook nadien nog in de aandacht blijft.


Kan er een montage van de opname bezorgd worden ?

Desgewenst kan er van de verschillende opnames een montage bezorgd worden, afgestemd op het doel waarvoor je dit wenst aan te wenden.


Wat is het verschil met een Periscope of Meerkat stream?

Met Beleef Het! wensen we een op en top professioneel product af te leveren. De hierboven vermelde platformen hebben een volledig andere doel


Welke begeleiding voorziet Beleef Het! ?

Wij willen met de organisator de meerwaarde van een live-stream ten volle uitwerken zodat dit een extra promotie is voor zijn event. Hierbij gaat het zowel over het kwaliteitsvol brengen van de stream als over het mee promoten van uw event om zo ook de toekomst te garanderen.


Wie is Beleef Het!  en waarom bieden jullie deze dienst aan?

Wij geloven ten volle in de mogelijkheden die het live-streamen van events kan bieden, zowel voor organisatoren, sponsors als uiteraard voor geïnteresseerde kijkers. We durven zelf stellen dat binnen een afzienbare periode het live-streamen een normale verwachting zal zijn van uw klant of sponsor. 


Hoe verloopt een eerste contact met Beleef Het?

Wij starten altijd met het opvragen van alle info over uw event op basis van een gedetailleerde productiefiche. Hierdoor bekomen we een juist beeld van uw event en kunnen we een aangepaste opstelling uitwerken. We leggen steeds verschillende alternatieven voor zodat we na afstemming tot een voorstel kunnen komen dat optimaal aan uw verwachtingen en budget voldoet.